olamide

Timmy Davies Residence , Abuja , Nigeria

A workspace design for a tech company requires one to incorporate the elements that fosters creativity, collaboration and productivity, that is why the work done at MyFurex by DHK Designs implemented these elements to make working at the company smooth.

Designing the workspace with a flexible layout that creates ease of movement and accommodation for its staff was a priority of the client, from the seating structure of each staff to a desk to the spacious aisle for easy access to other areas of the office.

Standing our ground on investing in high quality furniture and pieces, the team at DHK Designs sourced for ergonomic chairs, adjustable desks, that supports employee comfort and well-being, especially for those spending long hours at their desks. You can also find at some corners of the office, a sofa for one to sit and brainstorm whilst being cozy, a bean bag for a more relaxed time-out off work, a cubic side foam stool that adds a  unique style to the room.

Introducing the elements of nature into the workspace, such as the smaller green plants found on the corners of the work desks and the taller plants at each corridor, to improve air quality and stress reduction. The project requirements to infuse the designs with elements that reflects the company’s brand and culture was greatly put to use; such as the colour scheme, graphics, picture frame that speaks words of technology and the logo displays, to create an inspiring environment.

Making sure to give keen attention to details in the design of MYFUREX HEAD office involved selection of high-quality materials, with thoughtful placement of the furniture and design pieces all to incorporate the values and identity of the company. 

Focusing on the living room, dining space and bedroom in particular was where the magic happened. As you walk into the living area (entertainment room), you’d find the layout quite basic yet accentuated in a unique way, with a grey coloured cosy sofa placed in an L-shape manner, along with a single brown vintage leather chair and the petite sized cuboid centre table, all mounted on the well textured smooth rug that pops the colours of the furniture. The television floating console cannot be left out, as it is seen placed against the textured black wall, with a touch of green plants and raffia flowers on the console.

Walking away from the living area brings you straight to the dinning space, where the full length draped black curtains steals the spotlight, with the white blinds to give it layers. This dinning area comprises of a Nordic style of 4 sitting dinning table set and a plant just beside the curtains.

And for the elephant of the project is the intimate bedroom space. From the detailed bed frame, to the rug, the lighting beneath the bed and above the bedhead all bring to proportion the reason to stay huddled up in this inviting cosy room.

It is concluded, that even with a dark themed space, the team at Dhk Designs made sure to work with natural lighting also peaking its way into the room through the lengthy curtains, as should be.

Level Lagos Restaurant, Herel Play, Lagos , Nigeria

The concept behind project Herel Play was to integrate modern aesthetics with the serene functionality of its compound by creating a space where fine dining and lounging can be done pari-passu other activities which take place in the environment.

With the inviting ambience as one walks in, are placed versatile seating arrangements that are carefully curated to aid everyone and anyone pick their desired spot as they come in.  From the well crafted counter stools stationed at the bar, to the three aisle seating arrangements, the dining setting facing the outdoor view as well the comfortable semi-circular seating booth for larger groups, these were chosen peculiarly to the intent of the restobar. 

Amongst the many beautiful decor pieces lies the plants and flowers placed at corners of the room as well as the wall, to give the colour pop in the midst of neutral colours.

Utilising a blend of high-quality materials and contemporary design trends, DHK Designs curated a space that reflects the upscale nature of its location. In navigating the challenges of a tight schedule, our team has embraced pre-fabricated solutions for certain components, facilitating quicker installation without sacrificing the integrity of the design. Constant communication and decision-making have been integral to the success of the project, ensuring that every aspect align with the vision for Herel for Level.

As we worked with a timeframe, that best meets the client, settling low on quality was not considered. Also we  leveraged on current relationships with other professionals in the field, we’ve optimised the construction workflow, collaborated closely with contractors, and strategically sourced materials and components to ensure timely delivery.

DHK Designs takes pride in delivering a restobar that not only meets the expectations of the client but also stands as a testament to the Palette, even with the constraints of a demanding timeline.

Design Update – A Modern Fashion Store In Lagos By DHK Designs

The Gold store, also known as Room XIX is a concept fashion store designed and fitted by Nigerian Architects, DHK Designs.

Located in Lagos, Nigeria, the modern fashion store by Lagos-based Nigerian Architects, DHK Designs, features a bold gold/yellow palette in contrast with white walls and monochrome murals. The store explores the concept of duality – having the same space divided by a different colour or pattern. The geometric or angular colour division creates a dynamic and interesting transition from the white space to the gold/yellow space.

Inspiring Open Concept Office Space In Accra By DHK Designs

dhk Designs, a Lagos-based architectural design firm, began The Inpath Technologies project design journey with a deep exploration of Inpath’s core values, which revolved around cutting-edge innovation and environmental stewardship. To strike a balance between modernity and natural simplicity, DHK Designs embraced the concept of rustic minimalism. The result is a harmonious and eco-friendly workspace that mirrors the brand’s ideals.

One of the striking features of this design is the versatile array of working spaces provided in the open pool office. With rigid and formal to flexible and casual furniture, these spaces cater to the diverse productivity needs of the staff.

Risevest HQ Office, Lagos, Nigeria

THE CONCEPT OF THE SPACE

The client reached out to us to create a workspace that’ll accommodate its total workforce ( as its workforce at that time were remotely distributed all over the country due to insufficient workspace at their existing office facility).

The project was developed in an abandoned office space in Yaba, previously owned by “Bridgestone”.

The proposal aimed to create a “Rise” world of its own, maintaining the diverse activities and company’s assets, and projecting the brand’s values and identity in its space.

One of the major project design themes was the construction of a colorful playful environment to give employees a better working psychology  thereby enhancing productivity and positive work culture. This was achieved through the integration of multiple greens in the workspaces, wall arts, brand colors, lighting interplay and creating less boring/conventional workspace aesthetics.

Among these are the pockets breakout lounges and alternative workspace creating a revealing resource of diverse experiences and artistic interventions based on colors, textures and themes.

Another is creating a working environment that speaks more of the brand culture and projects the work culture of the spaces.

“By far the biggest workplace design factor in boosting productivity is giving employees the ability to control their own work environment”.  We worked closely with a senior management member of the Rise team to give us more insight on the working requirements of each department of the firm. In return , we carefully carved out varieties of working environments ( individually and as a unit) that would not only give a comfortable workspace but also enhance productivity of its staff. This is expressed with the introduction of private work pods, private work booths and collaborative work booths and collaborative workstations as well as private offices partitions .


As the famous saying goes , all work and no play makes jack a dull boy, we introduced multiple breakout spaces with varieties of comfort conditions to enhance collaborations and productivity. Lounges,Nap rooms, Games room, and kitchen are introduced to take them out of the conventional workspace and give its users a breather.

EXECUTION

The first impression of a space tells us more about what is to be expected in the remaining area of the building.

The existing condition of the building posed both a problem and somewhat an opportunity for us as designers.  Due to the structural condition of the building, we could only make fewer structural adjustments in our design. The reception area, we converted the existing structural recesses in the building to waiting booths for visitors, thereby maximizing the use of the space. The backdrop of the reception wall we created had an interplay of visual continuity with vertical lines concealing the entrance door into the main space. Embedded in this panel is a moss wall housing the company’s Logo.

Rooom XIX – The Gold Store, Lagos, Nigeria

The Gold Store – Room XIX is a sophisticated piece of interior design with the gold statement, blending with lights that illuminate every component in the making.

In our attempt to disrupt the design norm of the fashion industry, working closely with our clients Room XIX , we partnered with sketchlab to execute this design masterpiece in order to give the end users a perfect integration of luxury, arts and culture.

Our intention, is a luxurious space with a perfect blend of minimalism, achieving balance and rhythm in our composition, where each component is meticulously crafted and designed purposefully to give the users an exciting shopping experience, from the golden shiny metals to the crystal clear glass

At Room XIX, the standard of tastefulness is set to achieve an attribute of being unusually effective and simple.

The design adopts a balance of minimalist yet ornamented pieces that reflect its richness and simplicity likewis

We want our users to encounter pure metallic lustre so closely that the experience makes a remarkable difference

In order to use color effectively, it is necessary to recognize that color deceives continually – Joseph Alber

The quality of design and work put into crafting each hanger to taste is a perfect interpretation of our aim to make each piece a strong statement

“The goal is to always make a statement”

In this masterpiece, we were able to define light and shade with a clear cut of smooth transition.

An expression of a bond; to create both an experience of the light and the bold golden lush

The details are not the details. They make the design – Charles Eames

The distinguishing character created by the murals transform the spaces in stylish and creative ways. It is in the experience of the art, we are able to tell a story of form, color and shapes defining our idea of a perfect blend of beauty and elegance

Inpath Technologies Office, Accra, Ghana

The team aimed to create an office environment that inspires collaboration, creativity, and productivity, while also demonstrating the brand’s ideals.

The design process commenced with an in-depth exploration of the brand’s core values, which centred on cutting-edge innovation and environmental stewardship. The concept of rustic minimalism provided a balance between modernity and natural simplicity, setting the stage for a harmonious and eco-friendly workspace.

Medplus Flagship Store, Lagos, Nigeria

Our goal was to create a unique store that would sell the story of the brand and serve as a flagship for future stores. The design concept was strategically to take key elements of the MEDPLUS brand, integrate elements of biophilia to create a standout Pharmacy design that emphasises their status as the leading line in the industry.

The role of colours on the psychological wellbeing of an individual can not be overemphasised. Playful use of the brand colours are introduced to create visually appealing space as opposed to the conventional store accustomed to the brand. These colours are repeated on the various components of the store to continually communicate and celebrate the brands identity. The combination of these colours and the greenery that ushers you into the space creates a welcoming, calm ambiance to incoming customers.

Integration of green in areas in the form of natural moss wall as the counter area backdrop as well as suspended artificial greenery in the middle of the pharmacy ceiling biophilia enabling customers connect conveniently with nature. The shelves are carefully crafted and sculpted to take the shape of a conventional capsule, a form that is very much familiar in the pharmacy world.

Prissy Micheals Fashion Store, Lagos, Nigeria

Welcome to Prissy Michael’s Collection new store, where the oasis of fashion has been crafted with luxury and style. As requested by the client, DHK Designs created a space where exploring fashion trends in the store comes with ease and comfort while keeping you visiting as often as unexpected.

Further into the compound is a lounging area accompanied by an umbrella tent, with wooden chairs that has mint green cushions and backrest pillows that blends well with the green scenery of plants around it.

Further into the compound is a lounging area accompanied by an umbrella tent, with wooden chairs that has mint green cushions and backrest pillows that blends well with the green scenery of plants around it.

Stepping into the building presents the realm of a gold coloured theme that gives warmth and luxury, from the bright yellow-gold painted walls, to the chandeliers hanging from the ceilings, the warm lighting that is installed all around the corners as it ignites the beauty of the floors and walls. The beautiful hangers, racks, ornately carved gold-framed mirrors and wooden shelf in the office, all pleated in gold, giving off the richness in quality designs.

Taking a closer peek at the interiors of the building, DHK Designs implemented everything it stands for, by bringing to light, exquisite ornaments to beautify the space, pieces of plants and flowers (to bring nature into the room), quality furniture, well stationed glass shelves (to keep the bags and shades), beautiful walk-in shoes and bags closet that has side stools which one can sit and try them on.

Going up the beautiful stairs with marble tiled floors is the office & work section, where the brainstorming takes place and private team meetings.

Moreover, as the CEO of Prissy Michael’s Collection, we did our very best create a working space that gives her the opportunity to be creative and think freely as well as feeling congenial while at work. Same goes for the co-workers, as we made available sectioned out rooms for relaxation & pep talks; implementing the vision, values and work ethics of the brand was smooth ride for us at DHK Designs.

MyFurex Head Office, Lagos, Nigeria

A workspace design for a tech company requires one to incorporate the elements that fosters creativity, collaboration and productivity, that is why the work done at MyFurex by DHK Designs implemented these elements to make working at the company smooth.

Designing the workspace with a flexible layout that creates ease of movement and accommodation for its staff was a priority of the client, from the seating structure of each staff to a desk to the spacious aisle for easy access to other areas of the office.

Standing our ground on investing in high quality furniture and pieces, the team at DHK Designs sourced for ergonomic chairs, adjustable desks, that supports employee comfort and well-being, especially for those spending long hours at their desks. You can also find at some corners of the office, a sofa for one to sit and brainstorm whilst being cozy, a bean bag for a more relaxed time-out off work, a cubic side foam stool that adds a  unique style to the room.

Introducing the elements of nature into the workspace, such as the smaller green plants found on the corners of the work desks and the taller plants at each corridor, to improve air quality and stress reduction. The project requirements to infuse the designs with elements that reflects the company’s brand and culture was greatly put to use; such as the colour scheme, graphics, picture frame that speaks words of technology and the logo displays, to create an inspiring environment.

Making sure to give keen attention to details in the design of MYFUREX HEAD office involved selection of high-quality materials, with thoughtful placement of the furniture and design pieces all to incorporate the values and identity of the company. 

subscribe to newsletter

Sign up to our newsletter to be the first to see new projects , inspiring content and news

Open chat
Hello
Got any Design Brief?