rise hq office

THE CONCEPT OF THE SPACE

The client reached out to us to create a workspace that’ll accommodate its total workforce ( as its workforce at that time were remotely distributed all over the country due to insufficient workspace at their existing office facility).

The project was developed in an abandoned office space in Yaba, previously owned by “Bridgestone”.

The proposal aimed to create a “Rise” world of its own, maintaining the diverse activities and company’s assets, and projecting the brand’s values and identity in its space.

One of the major project design themes was the construction of a colorful playful environment to give employees a better working psychology  thereby enhancing productivity and positive work culture. This was achieved through the integration of multiple greens in the workspaces, wall arts, brand colors, lighting interplay and creating less boring/conventional workspace aesthetics.

Among these are the pockets breakout lounges and alternative workspace creating a revealing resource of diverse experiences and artistic interventions based on colors, textures and themes.

Another is creating a working environment that speaks more of the brand culture and projects the work culture of the spaces.

“By far the biggest workplace design factor in boosting productivity is giving employees the ability to control their own work environment”.  We worked closely with a senior management member of the Rise team to give us more insight on the working requirements of each department of the firm. In return , we carefully carved out varieties of working environments ( individually and as a unit) that would not only give a comfortable workspace but also enhance productivity of its staff. This is expressed with the introduction of private work pods, private work booths and collaborative work booths and collaborative workstations as well as private offices partitions .


As the famous saying goes , all work and no play makes jack a dull boy, we introduced multiple breakout spaces with varieties of comfort conditions to enhance collaborations and productivity. Lounges,Nap rooms, Games room, and kitchen are introduced to take them out of the conventional workspace and give its users a breather.

EXECUTION

The first impression of a space tells us more about what is to be expected in the remaining area of the building.

The existing condition of the building posed both a problem and somewhat an opportunity for us as designers.  Due to the structural condition of the building, we could only make fewer structural adjustments in our design. The reception area, we converted the existing structural recesses in the building to waiting booths for visitors, thereby maximizing the use of the space. The backdrop of the reception wall we created had an interplay of visual continuity with vertical lines concealing the entrance door into the main space. Embedded in this panel is a moss wall housing the company’s Logo.